Voor wie?
Mijn grootste interessegebieden liggen in (complex) trauma en persoonlijkheid, met affiniteit voor diagnostiek. Het is mijn ambitie om mij in de komende jaren bij te scholen en specialiseren in deze onderwerpen en relevante behandelingstechnieken. Tot die tijd kunnen mensen met milde tot matige psychische klachten bij mij terecht voor individuele consultaties. Omdat ik daarnaast graag werk met oudere volwassenen, verdiep ik mij in thema's zoals het levenseinde, omgaan met verlies en rouw... Ook hiervoor kan je bij mij terecht.
Doelgroep: (jong)volwassenen en ouderen voor bijvoorbeeld...
- Chronische stress
- Laag zelfbeeld, perfectionisme, faalangst
- Piekeren, slaapproblemen
- Stemming, bv. depressie, burn-out
- Angst, bv. paniekaanvallen
- Verlies en rouw
...
Maar ook: psycho-educatie en ondersteuning voor de naasten van iemand met een psychische kwetsbaarheid: Hoe kan ik mijn naaste(n) bijstaan? Hoe zorg ik (ook) voor mezelf?
Onderwerpen waarvoor ik zou doorverwijzen omdat ik hier tot op heden te weinig in thuis ben: eetstoornissen, verslavingen, bij indicaties voor een (ernstige) persoonlijkheidsproblematiek, specifieke vraag naar behandeling voor trauma... Ik vind het belangrijk dat je de gepaste zorg krijgt.
Werkwijze
Ik ben een sterke voorstander van een integratieve aanpak. Ik geloof dat verschillende therapievormen hun waarde en sterktes hebben die elkaar mooi kunnen aanvullen. Integratief werken biedt tevens de mogelijkheid om de aanpak zoveel mogelijk af te stemmen op het individu. Waar de ene persoon misschien het meest baat zou hebben bij het werken aan gedachtepatronen, heeft de andere persoon misschien eerder nood aan een lichaamsgerichte focus. Soms kan het nuttig zijn om verder terug te kijken op het verleden en soms is het juist belangrijk om zich eerst toe te spitsen op het hier-en-nu... Het kan ook een combinatie worden van verschillende dingen.
Wat in mijn persoonlijke stijl meestal wel voorkomt, is het meegeven van thuisopdrachten om toe te passen of uit te testen en dewelke we nadien ook bespreken. Verandering komt namelijk niet vanzelf, er moet buiten de therapieruimte iets mee gedaan worden. Dit kan onder andere in de vorm zijn van een dagboek, schrijven, registratie-oefeningen, ademhaling, apps, gedragsexperimenten, lichaamsgerichte oefeningen... Ik licht steeds toe waarom een bepaalde oefening waardevol kan zijn en toets af of je dat ziet zitten. Regelmatig maak ik gebruik van vragenlijsten om een duidelijker zicht te krijgen op wat er gaande is, op wat voor persoonlijke stijl iemand heeft, of ter evaluatie van de behandeling. Persoonlijk ben ik ook fan van het gebruik van psycho-educatie, metaforen en kan er occasioneel een mindfulness of imaginaire oefening in zitten.
In een eerste gesprek worden doorgaans nog geen concrete opdrachten gegeven. Een eerste gesprek gaat voor mij over de kennismaking, het beluisteren van je verhaal, het afstemmen van mogelijkheden en verwachtingen, het indien nodig gericht doorverwijzen en het bespreken van de praktische kant.
Voor een afspraak mail rechtstreeks naar psycholoog.emily@outlook.com of vul hier het contactformulier in. Gelieve steeds de reden van aanmelding te vermelden.
Praktisch (zie Algemene Voorwaarden)
Betaling van een online consultatie gebeurt met een QR-code of via overschrijving na afloop van de sessie. Na een fysieke consultatie kan ook cash betaald worden of met de QR-code op de bank-app.
Terugbetaling
Sinds januari 2025 kan ik (zeer beperkt, in totaal 2u/week), individuele ELP sessies aanbieden. Dit gaat om een max. aantal sessies van 8 per jaar, per persoon (binnen regio Zuid-Oost Hageland) aan een tarief van €11 (of €4 bij verhoogde tegemoetkoming), indien de sessies nog niet opgebruikt werden. Hierbij zijn Eerstelijnspsychologen (ELP) gebonden aan een aantal regels. In principe mogen we dit enkel aanbieden in de volgende gevallen: in het kader van preventie, vroeg-interventie (eerste keer bij psycholoog, lichte tot matige klachten) of bij een oriënterend traject (samen uitzoeken welk soort hulp in jouw situatie aangewezen is). In een eerste sessie maak ik deze inschatting. Jammer genoeg heeft dus niet iedereen hier recht op.
Voor een beperkte terugbetaling bij reguliere sessies kan je wel terecht bij je mutualiteit. Sommige mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling. Op de site van het Vlaams Patiëntenplatform kan je een overzicht terugvinden van de mogelijke terugbetalingen.
Annulatie
Indien een afspraak afgezegd wordt op minder dan 24 uur voor de sessie gepland stond, dan wordt de kostprijs van een halve sessie aangerekend. Indien de afspraak op minder dan 12 uur wordt afgezegd, dan wordt de volledige sessie aangerekend. In geval van overmacht (bv. doktersattest) kan er kosteloos laattijdig geannuleerd worden.
Te laat komen
Het volledige tarief wordt aangerekend, ongeacht de overgebleven duur van de sessie en tenzij in geval van uitzonderlijke omstandigheden. De duur van de ingeplande sessie kan niet worden niet verlengd, omwille van mogelijke volgende afspraken.